Măsura vine în contextul redeschiderii oficiale a restaurantelor la interior, anunțate de autorități la 31 August.
La 6 luni de la debutul pandemiei de COVID-19 și a diverselor etape prin care industria HoReCa a trecut în acest interval de timp, Sphera Franchise Group anunță reluarea operațiunilor în toate restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell de pe teritoriul României, începând cu 1 septembrie. Măsura vine în contextul deciziei adoptate de autorități de a permite funcționarea spațiilor din interior ale restaurantelor, barurilor și cafenelelor, cu respectarea normelor de siguranță și igienă de rigoare.
Din data de 20 martie, restaurantele din portofoliul companiei și-au desfășurat activitatea doar în anumite condiții, acolo unde a fost posibil acest lucru. Inițial, KFC a funcționat cu serviciile Drive-Thru și Delivery (atât prin canalul propriu, cât și prin colaboratori specializați în acest domeniu), iar ulterior au fost deschise terasele; Pizza Hut a ținut activ serviciul Delivery, iar Taco Bell a reintrat pe segmentul de livrări începând cu 1 mai.
„Așteptam cu interes decizia autorităților cu privire la redeschiderea restaurantelor în interior și ne bucurăm că putem să fim 100% operaționali, în toate unitățile din țară, pentru toate brandurile din portofoliu. În continuare urmează o perioadă plină de provocări, pentru a duce business-ul pe o traiectorie de creștere, însă avem toată încrederea că vom reuși, treptat, să recuperăm o parte din pierderile înregistrate anul acesta. Am luat toate măsurile de siguranță impuse de autorități și suntem pregătiți să îi întâmpinăm pe clienți în restaurante, oferindu-le experiența specifică fiecărui brand. Le mulțumim celor care au fost alături de noi în acest context dificil, în egală măsură, angajaților, clienților și acționarilor”, a declarat Călin Ionescu, Director General Interimar al Sphera Franchise Group.
Siguranța angajaților și a clienților a reprezentat întotdeauna o prioritate la nivelul Sphera Franchise Group. Astfel, pe lângă normele de igienă și sanitarizare deja existente – monitorizarea stării de sănătate a angajaților, dotarea acestora cu mănuși și măști de unică folosință, multipla dezinfectare a suprafețelor din bucătării, încurajarea plății cu cardul contactless și amplasarea unor recipiente cu dezinfectanți la îndemâna clienților, s-au adăugat noi măsuri, impuse de autorități. Scopul acestora este de a crea un context sigur, evitând răspândirea virusului COVID-19, de a desfășura operațiuni de calitate în cadrul restaurantelor, de a asigura sănătatea angajaților și a clienților.
Dintre măsurile suplimentare adoptate, amintim:
De asemenea, Grupul confirmă faptul că angajații KFC, Pizza Hut și Taco Bell care erau încă dispuși în șomaj tehnic în urma deciziei autorităților de a închide restaurantele, în luna martie, au reintrat în activitate normală, începând cu 1 septembrie 2020.