Programul KFC de donare de alimente Harvest

Harvest este programul KFC de reducere a risipei alimentare, venind în același timp în sprijinul comunităților nevoiașe și diminuând amprenta ecologică. Este implementat la nivel internațional, în țări precum SUA, Marea Britanie, Canada, Spania, Africa de Sud, iar în România se desfășoară din 2017.

De atunci și până acum, am donat peste 24 de tone de alimente asociațiilor partenere, care oferă zilnic o masă caldă persoanelor din medii defavorizate. Anual produsele donate din restaurantele KFC ajung la aproximativ 7,200 de beneficiari ai asociațiilor partenere. Aceștia provin din familii nevoiașe cu mulți copii, aflate la limita de existență, persoane în vârstă, singure și cu diferite afecțiuni, persoane aflate în dificultate, vulnerabile, marginalizate social sau persoane cu dizabilități.

Produsele donate în cadrul proiectului Harvest provin din surplusul alimentar din restaurantele KFC; sunt bune de consum și îndeplinesc toate standardele de calitate și siguranță alimentară.

Lucrăm cu peste 10 asociații partenere, printre care Fundația Bucuria Darului din Brașov, Fundația Filantropică Metropolis, Asociația O masă caldă din Cluj și mai multe filiale ale Băncii pentru Alimente (București, Oradea, Cluj, Craiova, Galați, Suceava etc).

Introducerea unei organizații non-guvernamentale ca partener în cadrul programului presupune verificarea unor standarde obligatorii, precum bucătărie complet echipată care să dețină toate autorizațiile legale, condiții de transport care să permită menținerea unei temperaturi adecvate, ustensile pentru gătit etc.