ISTORIA KFC ȘI A
COLONELULUI
SANDERS

image
stripes
Istoria
O călătorie de 130 de ani ...
image

Porneşte din copilăria Colonelului Sanders până la restaurantele KFC de astăzi

image
image
9 SEPTEMBRIE
1890
icon

Ziua în care micul și îndrăgitul nostru Harland se năștea în Henryville, Indiana.

icon

Ambiția și spiritul creativ l-au însoțit pe Colonelul Sanders încă din copilărie, atunci când a fost nevoit să se descurce de unul singur. Pierderea tatălui său la vârsta de 6 ani l-a responsabilizat, ocupându-se să-și îngrijească frații cât timp mama lui era plecată să lucreze.

image
1902
icon

Spiritul de aventură l-a împins pe acesta să plece din casa părintească la vârsta de 12 ani şi să înceapă să lucreze la o fermă în Greenwood.

De-a lungul timpului, a fost soldat în Cuba, pompier, vatman, a studiat Dreptul prin corespondență şi a practicat cele învăţate în vânzarea asigurărilor. Cu această serie de experiențe diverse nici nu este de mirare că în scurt timp avea să pună bazele unui imperiu culinar. Odată cu trecerea timpului a reuşit să devină un maestru în pregătirea anumitor mâncăruri tradiţionale, printre care și gustosul pui prăjit.

image
1930
icon

Rețeta sa delicioasă ajunge la public pentru prima oară când Harland, la vârsta de 40 de ani, achiziţionează un motel în Corbin - Kentucky şi începe să servească puiul în restaurantul aflat în incintă.

Timp de nouă ani, Colonelul s-a dedicat acestei pasiuni, reţeta alcătuită din tehnici speciale de preparare, alături de 11 ierburi şi mirodenii fiind modificată de mai multe ori până s-a ajuns la varianta finală pe care o folosim în prezent.

image
1939
icon

Încrezător în propria reţetă şi în calitatea puiului pregătit de el, Colonelul Sanders se dedică propriei afaceri. A străbătut America, a vizitat mai multe restaurante şi a gătit proprietarilor şi angajaţilor puiul după reţeta lui originală.

La început, afacerea lui presupunea o înţelegere verbală cu proprietarul restaurantului, prin care acesta se angaja să îi ofere Colonelului Sanders câte 5 cenţi pentru fiecare bucată de pui vândută.

icon

În scurt timp, iubitorii de pui de pretutindeni s-au îndrăgostit de secretul Colonelului și peste 600 de restaurante din SUA și Canada vindeau pui pregătit după apetisanta rețetă. În acelaşi an a cedat drepturile asupra reţetei unui grup de investitori care îl includea şi pe John Y. Brown Junior, guvernatorul statului Kentucky din perioada respectivă și ușor-ușor, lanțul nostru de restaurante a început să prindă contur.

image
1969
icon

În anul 1969 a fost listată la bursa din New York, iar peste 3500 de restaurante din întreaga lume au început să opereze sub licenţă după achiziţionarea KFC Corporation de către Heublein Inc. pentru suma de 285 de milioane de dolari.

icon

Cu energia caracteristică, Colonelul Sanders a străbătut peste 250.000 de mile în fiecare an prin întreaga lume pentru a vizita restaurantele KFC.

image
1976
icon

Colonelul Sanders a ajuns în topul personalităţilor din SUA şi a devenit purtătorul de cuvânt al companiei.

Curând, rețeaua restaurantelor Kentucky Fried Chicken s-a extins și a cunoscut o ascensiune rapidă datorită pasiunii pentru mâncare, bunăstării și sprijinului oferit de noii proprietari.

image
1980
icon

S-a stins din viață în anul 1980, dar moştenirea lui trăieşte prin reţeta originală și prin logo-ul specific, pe care milioane de oameni din întreaga lume îl recunosc imediat.

icon

Noi dorim să-i ducem mai departe
visul și pasiunea pentru pui.

icon

It’s finger licking good!

Dacă ai ajuns până la final, cinstește-te cu o comandă!