FACEBOOK
YouTube
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru folosirea acestora. Vezi mai multe detalii. [x]

Istoria Colonelului
Sanders
9
septembrie
1890
Colonelul Harland Sanders se naste in Henryville, Indiana.
COPILARIE

Inca de mic, Colonelul Sanders a fost obisnuit sa se descurce de unul singur. Tatal Colonelului a murit cand acesta avea doar 6 ani, iar pentru ca mama sa era nevoita sa lucreze, tanarul Harland a fost nevoit sa aiba grija de fratele si sora sa mai mici. Inevitabil, a ajuns sa se ocupe si de bucatarie. Pe nestiute, la varsta de sapte ani era deja un maestru in pregatirea unor mancaruri traditionale.
60-74
ANI
60 de ani
La inceputul anului 1950, o noua sosea interstatala era planificata sa treaca prin Corbin. Colonelul a scos la licitatie afacerea si a fost nevoit sa supravietuiasca o vreme doar cu un ajutor social de 105 dolari pe lună.
65 de ani
Increzator in calitatea puiului pregatit dupa propria reteta, Colonelul s-a dedicat concesionarii afacerii sale. A strabatut tara, a mers din restaurant in restaurant, a gatit puiul dupa reteta lui originala pentru proprietarii restaurantelor si angajatii acestora. Daca le placea, stabilea printr-o strangere de mana o intelegere verbala cu proprietarul restaurantului prin care acesta se angaja sa ii dea Colonelului cate 5 centi pentru fiecare bucata de pui vanduta dupa reteta sa.
74 de ani
Peste 600 de restaurante din SUA si Canada vindeau pui pregatit dupa reteta Colonelului. In acelasi an el a cedat drepturile de pregatire a puiului unui grup de investitori care il includea si pe John Y. Brown Junior, care a devenit mai tarziu guvernatorul statului Kentucky, din 1980 pana in 1984. Astfel, Colonelul Sanders a ramas purtatorul de cuvant al companiei, pentru ca in 1976 sa devina al doilea cel mai popular in topul personalitatilor din SUA.
 
ADOLESCENTA
TINERETE
Adolescenta si tinerete

Cand Harland avea 12 ani, mama lui s-a recasatorit, iar el a plecat de acasa si a inceput sa lucreze la o ferma în Greenwood. Au urmat mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat în Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata. A studiat dreptul prin corespondenta si l-a si practicat o vreme vanzand asigurari, apoi a lucrat pe vapor, pe raul Ohio.
40-49
ANI
40 - 49 de ani
Cu timpul, tot mai multi oameni se opreau la el sa manance, iar Harland a fost nevoit sa se mute vis-a-vis, intr-un motel care avea si restaurant. Timp de 9 ani, el si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii, dar si tehnica de preparare pe care inca o folosim si azi.
79-90
ANI
79 de ani
Societatea Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid sub noii proprietari. In ianuarie 1969 a fost listata la bursa din New York. Peste 3500 de restaurante din intreaga lume au inceput sa opereze sub licenta in momentul in care Heublein Inc. a achizitionat KFC Corporation pentru 285 de milioane de dolari.
90 de ani
Colonelul Sanders a murit in anul 1980. Si-a petrecut ultimii ani strabatand 250 000 de mile in fiecare an vizitand restaurantele KFC din intreaga lume.